Henkel
Саманта доо е основана како приватна трговска фирма
1991
GOSH
Основавме посебна Саманта Бјути дивизија и го проширивме нашето портфолио со една од водечките козметички Дански компании GOSH
2001
Ulric De Varens
Започнавме со дистрибуција на производите на Француската компанија Ulric De Varens
2002
Kozmetika Afrodita
Во 2010 г., Саманта доо започна со дистрибуција на водечкиот Словенечки козметички бренд на Балканскиот регион - Козметика Afrodita
2010
Pernod Ricard
Во 2013 г. започнавме дистрибуција на светскиот лидер во индустријата на вина и алкохол - Pernod Ricard
2013
Solea
Во 2015 г. продолживме со дистрибуција на добропознатиот регионален бренд Solea, кој бренд истата година беше продаден од страна на Henkel
2015
Cremoso Latte
Во 2016 г. потпишавме договор за дистрибуција на успешниот бренд Cremoso Latte, специјализирано млеко за баристи
2016
AriZona
Започнавме дистрибуција на најпродаваниот леден чај во Америка, брендот AriZona
2016
Foxy
Започнавме дистрибуција на тоалетна хартија на еден од водечките Италијански брендови - Foxy
2017
Voda Vrnjci
Започнавме дистрибуција на природна минерална вода од Врњачка Бања, позната по своите здравствени својства. Живејте здраво!
2017
Bellei
Компанијата Bellei Luigi and Sons Ltd., датира уште од далечната 1600 г., додека со производство на балзамичен оцет се бави од 19 век
2017
La Molisana pasta
La Molisana не е само обична паста, туку приказна за фамилија која четири генерации, преку сто години, грижливо ги селектира и обработува исклучиво најквалитетните видови на жито
2018
Karpea
Karpea претставува Грчки фамилијарен бизнис со повеќе декади традиција во производство на Екстра Девствено Маслиново Масло и маслинки
2018
HORECA
RETAIL
PROFESSIONAL
Саманта доо нуди вискоквалитетни услуги во полето на дистрибуцијата, логистиката и маркетингот. Долгогодишната соработка со водечките мултинационални компании, познавањето на локалниот пазар, како и нашите обучени тимови допринесуваат да се издвојуваме како компанија и да ги остваруваме целите. Застапени сме во сите сегменти на пазарот – интернационални и национални ланци, како и во неазвисните трговини низ земјата. Со цел на најефективен можен начин да ги задоволиме потребите на нашите клиенти, имаме специјализирани тимови за маркети, ХоРеКа, аптеки и дрогерии, како и за салони за убавина. Саманта доо има 95 вработени кои ги практикуваат знаењата и ги следат бизнис принципите на компаниите со кои соработуваме.
Нашите маркетинг и продажни тимови се посветени на брендовите на нашите партнери и постојано овозможуваат атрактивни и конкурентни понуди за нашите клиенти и крајни потрошувачи. Со цел да се одржува високото ниво на професионализам и квалитетот на понудените услуги, ги користиме современите технологии – продажбата се врши преку Hand Held компјутери, логистиката е поддржана со WMS и HH компјутери, комуникацијата се остварува преку GPRS пренос на податоци и компанијата е ISO 9001 сертифицирана. Компанијата е лоцирана во најголемата индустриска зона во Скопје. Објектот вклучува 600м2 административен простор, повеќе од 2000м2 магацински простор и е со вкупна површина од 15000м2. Возниот парк брои 50 возила.

ПОСЛЕДЕН ОГЛАС

100% дистрибутер

Адреса

Kaчанички пат бр. 264, Визбегово 1000 Скопје, Македонија

Тел/фах

00389 2 2600 077
КОНТАКТ
ВРАБОТУВАЊА
X
X